dimarts, 24 de setembre del 2013

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS CURS 2013/2014

Us adjuntem la normativa, la programació i la fitxad'inscripció de les activitats que s'ofereixen per aquest curs. Heu pogut veure que hi ha un increment de preu respecte el curs anterior, aquest ve originat per la facturació de les activitats extraescolars ja que cal tributar l'IRPF.



FITXA INSCRIPCIÓ

Per tal de poder aclarir dubtes que puguin sorgir sobre les activitats extraescolars ofertes, us n'adjuntem un petit resum.

TALLER ARTÍSTIC:

El propòsit de l’activitat d’expressió plàstica no és altre que acompanyar i possibilitat una pràctica que permet als alumnes desenvolupar les seves habilitats motrius, reflexives i expressives, tot respectant les condicions individuals explícites de la seva maduresa.

Per aconseguir-ho és imprescindible la mirada atenta dels adults significatius que els envolten, que han de valorar el seu esforç i el procés de creació més que els resultats estètics finals.

Aprofitant la motivació espontània dels nens i nenes per la pràctica del dibuix, la pintura i de modelar amb diferents materials i eines, ens en servim per induir a través de la pràctica, el desenvolupament d’habilitats i destreses que els seran molt útils al llarg de la seva vida com a estudiants i finalment com a persones adultes. 
Es treballarà de manera activa, pràctica i a l’hora lúdica potenciant l’adquisició d’habilitats motrius. Així doncs, els aprenentatges són la conseqüència de les accions i del treball, no a al revés.


REFORÇ DE LECTURA I ESCRIPTURA:
La lectura és una de les activitats més importants i útils que l’ésser humà realitza al llarg de la seva vida. Una activitat que no es perdrà mai, però que s’ha de fomentar molt a les primeres edats ja que és un dels principals fonaments pels aprenentatges posteriors.Tot això sembla molt avorrit, però la lectura té moltes sorpreses amagades i amb aquesta extraescolar volem que els nostres alumnes vegin la lectura amb uns altres ulls. Amb la lectura aprenem, juguem, cantem, dibuixem, representem...i moltes altres activitats divertidíssimes tant pels més petits de l’escola com pels més grans.

PATINATGE:
Mitjançant la iniciació al patinatge artístic es treballen les relacions espacials (sentit i direcció), es desenvolupa l'equilibri, la capacitat per recordar i executar exercicis potenciant la resistència i la velocitat, s'aprèn a controlar els nervis en l'execució dels exercicis, ... De forma dinàmica, mitjançant la pràctica d'un esport.

TAEKWON-DO:
El proper dilluns 30 de setembre es farà una sessió oberta a tothom per tal de poder veure en què consistirà aquesta activitat, quina serà la dinàmica i quins els objectius. Hi esteu tots convidats. Es farà de 18:00h a 19:00h al Pavelló Municipal.
FUNKY:
Mitjançant l'ús de coreografies es treballa la coordinació, el ritme, la memòria coreogràfica, l'elasticitat, l'oïda musical i el treball individual i en grup.


TEATRE:
El teatre és un mitjà per expressar sentiments, per explicar històries, per connectar amb altres persones. El teatre és una activitat que potencia les capacitats comunicatives i pot ajudar de manera molt eficaç l'ensenyant en l'educació de l'expressió corporal i oral dels infants.
El propòsit d'aquest curs, és doncs, introduir els infants en el món del teatre d'una manera propera a la seva activitat quotidiana: el joc.

ESCOLA MULTIESPORTIVA:
En aquesta activitat extraescolar, els nens/es que s’apuntin podran gaudir de l’activitat física a partir de jocs, exercicis adients a la seva edat i petits tastets de diferents esports mitjançant la diversió i l’exercici físic. Al principi de cada mes, els monitors Pol Coll i Xavier Serramitja (els dos cursant estudis universitaris d’activitat física i esport) donaran als nens/es la programació de tot el mes perquè els seus pares i mares puguin saber què faran cada dia.

A més a més, un cop al trimestre, es faran activitats i jocs perquè puguin fer-les tan els pares i mares com els mateixos nens/es, així es trencarà una mica amb la rutina i tothom podrà realitzar activitat física. 

TALLER DE CÒMIC:
La néta d'un dels il·lustradors del Capitan Trueno us ofereix un taller de còmic per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys. Aprendrem a crear personatges, diverses tècniques il·lustratives i narratives. En resultaran tires còmiques, acudits o petites històries, tot dependrà de la imaginació i creativitat de cada infant. Si voleu aprofundir més en el treball de la monitora, podeu consultar el seu bloc http://laiacuentista.wordpress.com

MECANOGRAFIA:
Aprenentatge de la tècnica d'escriure mitjançant la màquina d'escriure.

Junta de l'AMPA de l'Escola Gaspar de Queralt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada